Tipsene som gir deg en bedre hukommelse

Mer enn 30% av nordmenn over 65 år klager på dårlig hukommelse og konsentrasjon. Kun 10% oppsøker lege for å snakke om utfordringene. Hukommelsessvikt kan skyldes mange årsaker. Mange av årsakene er ufarlige, men andre kan være mer plagsomme.

1. Prøv å holde deg i fysisk god form

Fysisk aktivitet kan bidra til å øke blodgjennomstrømningen i hjernen, noe som igjen kan føre til en mer effektiv overføring av nervesignaler. Når hjernen får mer oksygen og næringsstoffer fra blodet, fungerer den mer effektivt, noe som kan hjelpe med å forbedre hukommelsen og konsentrasjonsevnen.

Fysisk aktivitet kan også hjelpe med å øke produksjonen av nevrotransmittere, kjemikalier som spiller en viktig rolle i hjernens kommunikasjon og informasjonsbehandling. I tillegg kan regelmessig fysisk aktivitet bidra til å redusere stress, noe som også kan påvirke hukommelsen positivt.

2. Prøv å spise regelmessig

Det er viktig å spise regelmessig for å unngå plutselige svingninger i blodsukkernivået, som kan oppstå når du spiser sjelden eller hopper over måltider. Dette kan bidra til å opprettholde en jevn og stabil strøm av næring til hjernen. Hjernen trenger en konstant tilførsel av næringsstoffer for å fungere optimalt, og mangel på disse kan ha en negativ innvirkning på hukommelsen.

Når blodsukkernivået ditt spretter opp og ned som en jojo, kan dette føre til at hjernen din ikke får den næringen den trenger. Dette kan igjen resultere i en reduksjon i konsentrasjonsevnen og hukommelsen. Alt i alt er det å spise regelmessig en viktig faktor når det gjelder å opprettholde en god hukommelse. Sørg for å inkludere en rekke næringsrike matvarer i kostholdet ditt for å sikre at hjernen din får den næringen den trenger for å fungere best mulig.

3. Viktig med litt hjernetrim

Å tilegne seg nye kunnskaper og ferdigheter holder hjernen aktiv og øker dets evne til å bearbeide informasjon. Individuelle forskjeller i hukommelse og kognitiv funksjon øker med alderen, og dette kan være påvirket av både arv og gener, samt livsstil. Noen mennesker velger å unngå mentale anstrengelser, noe som kan føre til en svekkelse av hukommelsen over tid.

Ved å utfordre hjernen med nye oppgaver, lære nye ferdigheter og utforske nye kunnskapsområder, kan du øke dine kognitive evner og forbedre hukommelsen. Så søk etter mentale utfordringer, og tør å lære nye ting – dette vil hjelpe med å opprettholde en sunn og aktiv hjerne over tid.

4. Treff nye mennesker

Bli kjent med nye mennesker kan være en god trening for hukommelsen. Dette gir deg muligheten til å øve på mentale ferdigheter som korttidshukommelse og evnen til å holde fokus. Samtale med andre, lytte til deres synspunkter og prøve å forstå deres perspektiver utfordrer hjernen til å tenke på nye måter og bidrar til å styrke hukommelsen. Å bli kjent med nye mennesker kan derfor være en morsom og nyttig måte å øve og forbedre hukommelsen på.

5. Prøv å endre rutiner

Å ha faste rutiner kan være komfortabelt, men det er viktig å endre dem litt for å forbedre hukommelsen. Endringer i rutiner kan øke hjernens evne til å lære ny informasjon og huske den. Du kan for eksempel prøve en ny matoppskrift eller utforske et nytt område i byen. Dette vil utfordre hjernen på en ny måte og styrke dens evne til å lære og huske. Så, istedenfor å følge samme rutiner hver dag, kan det være gunstig å endre dem noen ganger for å øke hukommelsen og hjernens evne til å lære.

6. Få deg en god latter

Stress kan ha en negativ effekt på hukommelsen. Når kroppen blir stresset, frigjøres hormonet kortisol, som kan hindre deg fra å tenke klart og føre til konsentrasjonsproblemer. Over tid, kan konstant høye nivåer av stress føre til mer alvorlige problemer med læring og hukommelse. Derfor er det viktig å ha en god latter, da dette kan være en beskyttende faktor for hjernen. Latter kan senke nivået av kortisol, noe som kan hjelpe med å redusere stress og beskytte hukommelsen. Så, prøv å finne tid til å le og redusere stresset ditt for å beskytte hjernen og forbedre hukommelsen.

7. Kom deg ut i naturen

Naturen kan ha en positiv effekt på hjernen og redusere stress. Tilbring tid utendørs, enten det er en tur i skogen eller bare det å se ut av et vindu, gir hjernen en hyggelig pause fra den konstante strømmen av informasjon og stimuli man står overfor i hverdagen. Å tilbringe tid i naturen kan hjelpe deg å roe ned sinnet, redusere stress og øke kreativiteten. Det kan også forbedre evnen til å løse problemer og forbedre hukommelsen. Det er derfor viktig å ikke undervurdere kraften av det å tilbringe tid i naturen.

8. Lær deg noe nytt

Læring av nye ting kan styrke hukommelsen ved å danne nye nevronale veier i hjernen. Å starte på et nytt kurs, en hobby eller lære seg å spille et nytt instrument er gode måter å utfordre hjernen og øke dens evne til å lære og huske. Selv om det kan være utfordrende i begynnelsen, er det viktig å holde fast ved det. Jo mer utfordrende oppgaven er, jo mer effektivt vil hjernen lære og danne nye nevronale veier, noe som styrker hukommelsen over tid. Så, ved å lære noe nytt og utfordrende, kan du forbedre hukommelsen og styrke hjernens evne til å lære og huske.

Slik kan du få bedre hukommelse og konsentrasjon

En øygruppe i Japan (Okinawa) har blitt kjent for sin høye levealder og god mentale helse blant innbyggerne. Forskning har vist at deres kosthold inneholder høye nivåer av aminosyren L-serin. På grunn av dette og andre funn på Okinawa, har L-serin nylig blitt stadig mer populært og inntaket har økt globalt.

Virkestoffet Bacopa monnieri kan hjelpe å øke hukommelsen og konsentrasjonen. Vitaminene sink og B12 kan også bidra til normal hjernefunksjon, henholdsvis kognitiv og psykologisk. Disse bidragene er viktige for å opprettholde normal kognitiv aktivitet, noe som har blitt verdsatt av våre brukere.

Virkestoffer med dokumentert effekt

Lectinect Hjerne er nøye sammensatt av ulike virkestoffer. Produktet er utviklet for å kunne gi deg bedre hukommelse og konsentrasjon, og for den generelle kognitive helsen. Dette er virkestoffene:

Hovedingrediensen i produktet er L-Serin. Denne aminosyren har den senere tiden vært gjenstand for stadig mer interesse, og inntaket på verdensbasis har nærmest eksplodert. 

Virkestoffet Bacopa monnieri kan hjelpe til å forbedre hukommelsen og konsentrasjonen

Sink bidrar til normal kognitiv funksjon og vitamin B12 bidrar til normal psykologisk funksjon

Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse

Vitamin D3 styrker immunforsvaret

I sum gir disse viktige bidrag til hjernen din, slik at du kan opprettholde en normal kognitiv aktivitet. Dette er en hjelp som våre brukere har satt stor pris på.

INVITASJON

Prøv Lectinnect Hjerne GRATIS i 30 dager! (frakt 55)

Ja takk! Jeg vil prøve Lectinect Hjerne GRATIS i 30 dager! (frakt 55)

Källor:

https://www.nrk.no

https://www.nhi.no

https://www.nhi.no