Naturens egen hukommelsesforsterker

BACOPA MONNIERI

I India og Sri Lanka er de kjent for å ha god hukommelse, og der har den eldre delen av befolkningen spist Bacopa monnieri for å forbedre hukommelsen i flere hundre år. I den vestlige delen av verden er det først i de senere årene at det har kommet troverdig forskning som viser den egentlige effekten av denne mirakel-urten. 

Hva er egentlig Bacopa monnieri?

Bacopa monnieri er en krypende vannplante som kan bli inntil en halv meter høy. Bladene er små, glatte og litt tykke, og har nyre- eller eggform. Smaken er litt skarp. Langs de lange blomsterstilkene sitter det blå eller hvite blomster, enkeltvis. Frukten er en oval kapsel.

Hvor vokser Bacopa monnieri?

Planten hører hjemme i Sørøst-Asia; i India, Bangladesh, Sri Lanka, Kina, Taiwan og Thailand. Den vokser vilt i disse landene, men dyrkes også. I tillegg dyrkes den også i andre land med varmt klima. Siden den er en vannplante, trives den i myrer og ved tjern og danner tette matter på mudderbanker og inntil mangrovesumper.

Hvordan brukes Bacopa monnieri?

I indisk tradisjon er Bacopa monnieri en svært viktig urt, og regnes for å styrke både kroppen og sinnet. Indiske forskere mener urten fremmer generelt velvære, på lignende måte som ginseng, ashwagandha og rosenrot.

Bacopa monnieri brukes til å bedre læringsevnen, konsentrasjonen og hukommelsen.

Bacopa monnieri forbedrer de kognitive evnene

Moderne forskning har i den senere tid bekreftet mange av de tradisjonelle anvendelsesområdene for Bacopa monnieri. Særlig gjelder dette den positive virkningen på hjernen. Bacopa monnieri sies å ha en nootropisk virkning, noe som betyr at den bedrer de kognitive funksjonene. Urten inneholder stoffer som kalles bacosider som man mener har viktig betydning for virkningen. I tillegg inneholder den kalium og små mengder nikotin og 3-formyl-4-hydroksy α-pyran som også kan spille en viktig rolle. I India og Kina brukes urten mye for å bedre hjernefunksjon og læringsevne, samt forbedre hukommelse og konsentrasjon.

I 1966 ble det publisert en studie som viste at Bacopa monnieri økte mengden av signalsubstansene i hjernen som er involvert i læring og resonnering. I seinere år har flere dyrestudier og noen kliniske studier på mennesker vist at urten styrker hjernefunksjonen generelt.

Yogier i India drikker ofte bacopa-te når de mediterer. Dette skal hjelpe dem å komme inn i en dypere, mer avslappet bevissthetstilstand.

Det finnes også studier fra Australia og India som viser forbedring i læringshastighet og bedret hukommelse etter inntak av Bacopa monnieri i henholdsvis 5 og 12 uker.

En av tre nordmenn rammes

Mer enn 30% av nordmenn over 65 år klager på dårlig hukommelse og konsentrasjon. Kun 10% oppsøker lege for å snakke om utfordringene. Hukommelsessvikt kan skyldes mange årsaker. Mange av årsakene er ufarlige, men andre kan være en indikasjon på en underliggende tilstand som igjen kan gi en rekke andre plager. Sliter du oftere med å huske navn, gjøremål og tidspunkter? Fortvil ikke, nå er hjelpen her.

Lectinect Hjerne ble løsningen for våre kunder

I dette banebrytende suksessproduktet for hjernen og hukommelsen, er alle ingrediensene i produktet spesielt plukket ut for sin betydning for den kognitive helsen; herunder hjernen, hukommelsen, konsentrasjonen, innlæringen, oppfattelsen og generell tolkning.

Om du vil ta vare på en frisk og klar hjerne, god hukommelse, høy mental yteevne og oppfattelse, så kan vi basert på forskning og dokumentasjon på de utvalgte ingrediensene, virkelig anbefale deg å prøve Lectinect Hjerne.

Øistein merket en betydelig forbedring på hukommelsen

– Jeg slet med hukommelsen, spesielt med det rundt tall. Telefonnumre ble vanskelig å huske og enkle oppgaver ble krevende. Jeg har tatt Lectinect Hjerne i et par år og har siden da merket en betydelig forbedring i hukommelsen.

Dette forteller Øistein T. Kjus fra Lørenskog etter å ha brukt Lectinect Hjerne i over to år.

Eli Pedersen fra Bergen har funnet gleden med kryssord og sudoku igjen

– Sudoku og kryssord er blant mine favorittaktiviteter, og allerede etter bare 2-3 ukers bruk merket jeg at det gikk utrolig mye lettere å løse kryssord, forteller Eli Pedersen fra Bergen. Jeg vil faktisk si at dette var sjokkerende bra. Dette har gjort at det er enda kjekkere for meg å løse kryssord.
Nå har jeg brukt Lectinect Hjerne siden 2020, og det er blitt en viktig, daglig rutine for meg.

Ikke fortsett med et liv med dårlig hukommelse når du ikke må.

Vi feirer over 20 000 kunder med å la deg prøve Lectinect Hjerne i 30 dager gratis (frakt 55 kr)!

INVITASJON

Prøv Lectinnect Hjerne GRATIS i 30 dager! (frakt 55)

Ja takk! Jeg vil prøve Lectinect Hjerne GRATIS i 30 dager! (frakt 55)

Kilder

https://nhi.no/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18611150/

https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/baco_mon.htm